Agenda workshops

Welke workshop past bij mij?

Heb jij de test ‘Emotie-eter of verleidingseter’ al gedaan? Dan weet je nu of jij een emotie-eter of meer een verleidingseter bent. Of misschien ben je wel een combinatie van beide. Als je hoog scoort op emotie-eten, dan is de workshop emotie-eten de baas geschikt voor jou. Scoor je hoog op verleidingseten, dan is de workshop ‘Mindful chocola eten’ een goede keus.

Als je eerst de test nog wil doen, kan dat: lees hier meer over de test.

Workshop ‘Vrij van emotie-eten’

Heb jij de neiging om chocolade te grijpen, als je je verdrietig of alleen voelt? Een zak chips als je boos bent? Kun je niet stoppen met snaaien als je eenmaal in de fout bent gegaan?

Weet dan dat je dit emotie-eten onder controle kunt krijgen. Honderden vrouwen is het al gelukt.

Doe mee aan de workshop ‘Vrij van emotie-eten’ en ervaar waar je echt behoeft aan hebt als je je moe, verdrietig of boos voelt. Je leert hoe je om kunt gaan met deze gevoelens zonder te eten.

Workshop  ‘Mindful chocola eten’

Herken je de  haat – liefde verhouding met chocola en lekker eten? Kun je niet stoppen met eten als je eenmaal begonnen bent aan een stukje chocola? Moet je dooreten? Eet je vaak snel? Zonder te genieten? Omdat je ‘verboden’ voedsel eet? Doe dan mee met deze workshop Mindful eten. Ervaar hoe je 3 minuten kunt genieten van een bonbon. Voel je daarna voldaan en tevreden.

Mindful betekent met aandacht kijken naar je eigen patronen en je gevoelens. Het is een stroming die ontstaan is vanuit het Boeddhisme. Mindfulness technieken worden op veel terreinen toegepast. Onder meer in het bedrijfsleven, onderwijs en in de gezondheidszorg (o.a. voor pijnbestrijding).

Mindful eten betekent onder meer dat je bewust naar je eigen eetgewoonten en snoepgedrag kijkt. Welk deel van je lichaam heeft ‘honger’? Zijn het je ogen, die de verleidingen van gebak niet kunnen weerstaan? Heeft je neus honger, als je langs de warme bakker loopt? Heb je te weinig gegeten en knort je maag? Of hongert je hart naar aandacht en verwar je dit met honger naar chocola?

We gaan daarnaast oefenen met mindful proeven en eten. Thuis ga je hier verder mee aan de slag door één keer per dag iets met aandacht te eten, bijvoorbeeld een koekje of een snee brood.

Workshop ‘De anti-dieetaanpak: start met intuïtief eten’
In deze workshop staan we stil bij het diëten en waarom dit niet werkt. Eigenlijk weet je al dat het niet werkt, maar wat ga je dan WEL doen? We doorlopen de 10 stappen van intuitief eten. Je schrijft je eigen plan van aanpak waarmee je kan starten.  Kom los van het diëten en maak je eigen plan!

Investering
€ 18,00 per persoon per workshop. Let op: meld je je aan met z’n tweeën, dan is de 2e persoon gratis!

Workshops worden georganiseerd in Emmeloord en Steenwijk. Daarnaast kan ik op verzoek een workshop organiseren. De workshops zijn op elke locatie uit te voeren. Leuk als je iets moet organiseren voor bijvoorbeeld een groep vriendinnen of collega’s.

De eerstvolgende workshops:

Workshop Grip op emotie-eten! Emmeloord Locatie Deelwerk, Randweg 25, Emmeloord

Woensdag 10 november 20:00 – 21:30

Donderdag 9 december 20:00 – 21:30

Informatie avond Groepsprogramma Grip op emotie-eten! Locatie Deelwerk, Randweg 25, Emmeloord

Donderdag 13 januari 20:00-21:30 (deze avond is GRATIS)

Aanmelden voor een workshop? Vul onderstaand formulier in.

[contact-form-7 id=”11667″ title=”workshop”]

Recensies

Hoi Lida,

Je hebt me op het goede spoor gezet,ik zeg al jaren, dat ik wel weet wat verkeerd is, maar dat het in m’n hoofd zit,heb eerst genoeg om over na te denken.
Je deed het erg goed, het verbaasde mij, dat ik in zo’n groep, over mezelf durfde te vertellen, er heerste een gemoedelijke sfeer!

Lida heel erg bedankt, je hebt iets in gang gezet,heb deze week nog geen chips gehad.

Hartelijke groet Tanja, succes verder,je zult het vast druk krijgen