Dit keer geen blog over snaaibuien of eten buiten de deur. Vandaag gaat het over kleding. Dit is namelijk vaak een onderwerp van gesprek in mijn praktijk. Wat ik hoor als dames in mijn praktijk komen kennismaken, is dat ze meerdere kledingmaten in hun kast hebben hangen.

Een direct gevolg van het jojo-effect natuurlijk. Zelf heb ik in het verleden ook vaak een broek gekocht die nog net niet dicht kon. Met de gedachte: over een maandje pas ik hem wel. Sommige kleding gaf ik weg en dan had ik het kledingstuk misschien maar één of twee keer gedragen (of helemaal niet … ).

Als je in een vicieuze cirkel zit van streng lijnen en aankomen, dan kan kleding aanschaffen een frustrerend proces zijn. In het groepsprogramma van Emotie-eten de Baas komt daarom altijd een kleding stylist langs.

Kom jij balend thuis na een dagje shoppen? Hierbij een aantal tips van een kleding stylist:

  • Wacht niet met winkelen tot je een streefgewicht hebt bereikt. Heb je kleding nodig, stel het niet uit. Als je er goed uit ziet heeft dit namelijk een positief effect op je zelfvertrouwen. Dit kan je ondersteunen in het proces naar een gezonder, fitter leven.
  • Accepteer je lichaam zoals het die dag is. Je wilt misschien graag afvallen. Dit ga je niet in één dag veranderen. Probeer te waarderen wat je lichaam dagelijks voor je doet. Dankzij je lichaam kan je lopen, fietsen, werken, genieten van je kinderen etc. Probeer er op die manier naar te kijken. Vaak kijken we naar ons lichaam alsof het een ‘object’ is wat niet voldoet aan onze eisen. Je gaat vandaag jou lichaam kleden, waar je veel aan te danken hebt.
  • Let niet op de maat! Ga op zoek naar kleding die jou mooi staat. Met een juiste pasvorm. De maten zijn per merk verschillend, hier kan enorm veel verschil in zitten. Het moet fijn zitten, maten zijn niet belangrijk.
  • Kies ook niet voor wijde of slonzige kleding, dit straalt een gebrek aan zelfvertrouwen uit. Kijk wat passende kleding is voor jou. Win eens advies in bij een stylist, dit kan heel veel miskopen voorkomen.
  • Let op je houding tijdens het passen. Een houding die zelfvertrouwen uitstraalt, heeft invloed op hoe jij je voelt. Hoofd en kin rechtop, schouders naar achter, hierdoor kun je beter zien hoe de kleding valt.

Hopelijk helpen deze tips je tijdens het winkelen. Heb jij nog meer tips? Dan horen wij ze graag! Delen kan via onderstaand contact formulier.

Wil je aan de slag met het jojo effect, dan ben je van harte welkom voor een gratis kennismakingsgesprek in mijn praktijk.