Ik dacht dat ik nooit zou kunnen veranderen omdat ik me niet kon voorstellen dat ik gewend kon raken aan de goede keuzes maken in voeding. Maar zoals je gewend bent aan lekker eten, zo kun je ook wennen aan ander eten. Het is een kwestie van fouten kunnen maken maar daar van leren. Je merkt op den duur dat er steeds net iets minder vaak koekjes in de kast liggen of dat je uit jezelf nee zegt tegen iets lekkers in de middag omdat je die ochtend al iets lekkers hebt gehad. Er komt een moment dat je het niet meer doorhebt dat je de juiste keuze maakt. 

Het belangrijkste wat ik heb geleerd is het schuldgevoel kwijt te raken. Dat was een game changer. Als je bewust iets eet, maakt niet uit wat, en je weet dat het ok is, dan voel je je niet meer schuldig.

Het proces gaat in hele kleine aanpassingen, daarom heeft het voor mij wel een half jaar geduurd voordat ik iets ging afvallen. Maar dat afvallen is niet het belangrijkste in het begin, dat komt pas later wanneer je voor je gevoel niet op dieet bent maar wel (langzaam) gewicht begint te verliezen. En wanneer dát gebeurd raak je nog gemotiveerder en begon ik onverhoopt ook met meer bewegen.

En dan, helaas, na 2 en een half jaar een terugval. Ik had niet verwacht dat het kon maar ineens maakte ik weer verkeerde keuzes. Stress, stoppen met roken, verdriet, kunnen allemaal triggers zijn. Toch hoort het er bij. Ik merk dat alle goede dingen die ik deed niet verdwenen zijn, er zijn alleen wat eetmomenten bij gekomen. Dus nu begin weer een soort van voor af aan maar kost het me minder tijd om weer alle goede dingen op te pakken. 

Wil jij ook een traject volgen om je mindset te veranderen, en te leren kiezen voor je gezondheid op lange termijn?
Maak een afspraak om vrijblijvend kennis te maken.