Op dit moment ben ik thuis in afwachting van de geboorte van ons 4e kindje. Waarnemer Samantha Butterman (Emotie-eten de Baas specialist) is mijn praktijk druk bezig om alle cliënten te begeleiden die het emotie-eten de baas willen worden! Deze blog uit 2015 wilde ik even met jullie delen. Want deze tijd van het jaar is lastig als je nog geen controle hebt over je eetgedrag. Hoe beleefde ik de sinterklaas tijd voordat ik een relaxte relatie kreeg met eten?

shutterstock_319669550

Mijn chocoladeletter was soms al op aan het einde van de pakjesavond. Met de gedachte ‘dan is hij maar weer op.’ Naast banketstaaf en al het andere snoepgoed soms nét wat te veel. Met als gevolg: misselijk naar bed.

De chocoladeletters van mijn man at ik die week daarna ook nog op. Hij kon natuurlijk wel elke dag een klein stukje nemen. Hoe frustrerend! Ze riepen me gewoon vanuit de kast.

En dit is nog de beste: in de week voor Sinterklaas had ik alle cadeautjes voor mijn schoonzus   al ingepakt. Het gedicht was af. Helemaal klaar. Totdat ik op een avond chocola MOEST eten. En ik niks in huis had. Dus de al ingepakte chocoladeletter werd weer uit de zak gehaald. De volgende dag was het 5 december. En ik kon de juiste letter natuurlijk nergens vinden, overal uitverkocht. Uiteindelijk moest ik het gedicht aanpassen. Pff wat een gedoe.

Dit zijn herinneringen uit het verleden voor mij. Ik kan er nu om lachen. Maar als je hier middenin zit, kan je het je nog bergen energie kosten.

Nu vind ik het vooral belangrijk om chocola of speculaas te eten wanneer ik hier écht zin in heb. Niet omdat de winkel vol ligt met chocoladeletters, niet omdat ik moe ben of stress heb van de kinderen en werk. Ik haal alle sinterklaas snoepgoed uit principe niet in huis, omdat ik het alleen met de feestdagen wil eten. Niet al drie maanden daarvoor. Op 5 december kan ik hier echt van genieten.

Maar ik heb geen schuldgevoel tijdens deze avond.
Dooreten tot ik misselijk ben? Echt niet!
En dit gun ik jou ook.

Zit jij een week na pakjesavond nog te azen op de chocoladeletters van je kinderen? En ben je hier helemaal klaar mee? Dan ben je welkom voor een gratis intakegesprek in Emmeloord!

Maak van 2021 het jaar waarin je afrekent met emotie-eten.