De dames die ik begeleid hebben meestal al vele diëten geprobeerd. Niets leidt tot blijvend resultaat. Van een weekje detoxen tot jarenlang punten tellen – uiteindelijk werkt het niet en zitten de kilo’s er weer bij. Plus de extra kilo’s door een verstoorde stofwisseling (en bedankt…. :-s ).

Vaak zie ik bij de kennismaking in mijn praktijk vrouwen die teleurgesteld zijn in zichzelf. Die er geen vertrouwen meer in hebben.

‘Waarom lukt het me niet om blijvend te veranderen? Ik heb het al zo vaak geprobeerd, misschien moet ik maar accepteren dat ik te zwaar blijf.’
Veranderen. Wat is het eigenlijk een raar woord.

Het klinkt namelijk Ver weg.

Alsof het over Anderen gaat.

Maar het gaat juist over jezelf. Wat jij wil, waar jij naar toe wilt. Heb je hier wel eens bij stil gestaan, wat voor jou echt belangrijk is in je leven? Het kan helpen om hier bij stil te staan en vervolgens te kijken of deze waarden terugkomen in je dagelijks handelen.

De afgelopen twintig jaar is het misschien wel niet gegaan zoals je wilde. Ups en downs met verschillende diëten en nu sta je op een punt dat je niet meer weet wat werkt. Je gelooft er eigenlijk niet meer in. Je bent teleurgesteld.

Op deze manier kan je de afgelopen twintig jaar laten bepalen hoe je verder gaat.

Mijn vraag aan jou: hoe zou je het de komende twintig jaar willen doen?

Anja: ‘Ik had deze extra handvatten gewoon nodig om het anders te kunnen doen. Ik heb nu rust in mijn hoofd. Het eten beheerst mij niet meer.’

Meer weten? Meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek in mijn praktijk. Zie onderstaand contactformulier.