Helaas, het zijn niet de kilo’s.

Want we weten inmiddels dat een streng dieet niet werkt om blijvend gewicht te verliezen. In 95% van de gevallen komen mensen terug op hun oude gewicht, met bonus kilo’s er bij. Dit noemen we ook wel het jojo-effect.

In mijn praktijk begeleid ik mensen die vaak al meerdere pogingen hebben gedaan om af te vallen. Ik zie dat mensen na het volgen van strenge diëten het volgende wél verliezen:

mensen na het volgen van strenge diëten het volgende wél verliezen:

  1. Vertrouwen in zichzelf. Na meerdere pogingen van een of ander dieet komen mensen in mijn praktijk en zijn soms de wanhoop nabij. Ze willen niet meer diëten, want ze weten inmiddels dat dit niet werkt. ‘Ik heb al geaccepteerd dat ik altijd dik zal blijven.’ Hoor ik mensen ook vaak zeggen. Jammer. Hoeft niet.
  2. Het vermogen om een keuze te maken met hun eigen gezonde verstand. Door de strenge geboden en verboden die een dieet geeft zijn mensen die veel hebben gelijnd vaak bezig met wat ze WEL en NIET MOGEN eten. Soms halen ze meerdere diëten door elkaar en geloof mij, dan blijft er maar bar weinig over wat je wel ‘mag’ eten. En dan ontstaat er een schuldgevoel na het eten van…. Zo’n beetje alles.
  3. Het vermogen om rustig te genieten van eten. Door eerder genoemd lijngericht denken is het al helemaal niet meer mogelijk om te genieten van iets wat je lekker vindt. Er is bijna altijd sprake van een schuldgevoel.

Weten wat wel werkt? kom eens kennismaken, gratis en vrijblijvend.